Bitkilerde külleme hastalığına ne iyi gelir?
Sistemik fungisitler küllemeyle mücadele için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.
Külleme hastalığı neden oluşur?
Toz halinde küfün patojeni, düşen yapraklarda ve hastalıklı bitki kalıntılarında kışlayan bir mantardır. Hastalık ilkbaharda gelişmekte olan yapraklarda, gövdelerde ve sürgünlerde kendini gösterir. Hastalık rüzgarla bulaşır ve bitkiden bitkiye yayılır.
Külleme için hangi ilaç kullanılır?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Topraktaki mantar nasıl yok edilir?
Çözüm: Mantarın gelişimi, doğru miktarda tohum kullanılarak, tohum yatağının uygun şekilde hazırlanması ve bitkinin gelişimi için uygun bir ortam yaratılarak önlenmelidir. Hastalık ortaya çıktığında, özellikle geceleri sulama durdurulmalı ve uygun mantar ilaçları uygulanmalıdır. İlaçlama, bir hafta aralıklarla en az üç kez tekrarlanmalıdır.
Activus ilaç ne işe yarar?
Activus® ürününüzü külleme, beyaz çürüme, erken yanıklık ve soğan pasından korur! Activus® bitki mantar hastalıklarıyla güvenilir bir şekilde mücadele etmek isteyen sebze yetiştiricilerine hem güç hem de esneklik sunar ve hızlı ve uzun vadeli hastalık kontrolü sağlar.
Domateste külleme hastalığına ne iyi gelir?
BASF ürünleriyle külleme hastalığına (Leveillula taurica) karşı çözümler sunabileceğinizi biliyor muydunuz? Activus® külleme hastalığına karşı mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda uygulanmalı ve son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün bırakılmalıdır.
Çiçeklerde beyaz küf hastalığı nasıl geçer?
Bitkinizin toprağına doğal bir mantar ilacı ekleyin. Bitkilerdeki küf sporlarının toprağa yayılması mümkündür, ancak kendinize alan bırakmazsanız bu durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Doğal bir mantar önleyici olarak bitkinizin toprağına elma sirkesi, karbonat veya tarçın serpebilirsiniz.
Bitkilerde mantar ilacı nasıl kullanılır?
Bir mantar ilacı nasıl kullanılır? Ekilecek tohumlara ve fidelere uygulama, ekim sırasında/sonrasında patojenleri öldürmeyi amaçlar. … Yer üstü bitki parçalarına veya büyüyen bitkilere uygulanabilir.
Pas ilacı hangi bitkilerde kullanılır?
Açıklama: Bağ, gül ve tütünde külleme hastalığının kontrolünde tavsiye edilir.
Çiçeklerde beyaz pamukçuk neden olur?
Unlu bit hastalığı genellikle poinsettia, karanfil ve difenbahia gibi çiçeklerde görülür. Nem nedeniyle oluşan unlu bitler bitki özsuyuyla beslenir. Böcek, yaprak düğümlerinde veya gövdelerde kansere benzeyen beyaz yumrular oluşturur.
Pesos 100 EC ne için kullanılır?
Pesos 100 EC üzüm bağlarınızı, domateslerinizi, salatalıklarınızı ve diğer birçok ürününüzü küften etkili bir şekilde korur! Pesos 100 EC ile sağlıklı ve verimli bir ürün elde edersiniz.
Külleme hastalığına kükürt iyi gelir mi?
Bitki koruma ürünü seçilirken, külleme hastalığının baskılanması ve fındık tarlalarında önemli bir zararlı olan fındık kozalağı akarının verdiği zararın önlenmesi amacıyla 1. ve 2. ilaçlamanın etkin maddeli kükürt 800 gr/l ile yapılması tercih edilmelidir.
Bağlara kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Yağmurdan sonra ilaçlama yapılır mı?
Yağmur bekleniyorsa, ilaçlama yapılmamalıdır. İlaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir. Böyle bir durumda, pestisitin tekrar uygulanması gerekecektir.
Bitkilerde beyaz pamukçuk nasıl geçer?
Tedavi yöntemi: Hastalık nemli ortamlarda gelişen mantarlardan kaynaklandığı için, yetkili bir satıcıdan satın alabileceğiniz bir mantar ilacı ile bitkinizi ilaçlayın. Yaprakların ıslak veya nemli kalmamasına dikkat edin. Hastalıkla mücadele ederken, bitkilerinizi sabahleyin sulayın.
Domateste küllemeye ne iyi gelir?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Hastalanan güle ne yapılır?
Hastalıklı dallar daha sonra ölür. Hastalıkla mücadele: Hastalığın bir sonraki yıla geçmesini önlemek için hastalıklı yapraklar, gövdeler ve çiçekler yok edilmelidir. Seralarda aşırı nemden kaçınılmalı ve iyi havalandırma ile nem azaltılmalıdır.
Çiçeklerde beyaz küf hastalığı nasıl geçer?
Bitkinizin toprağına doğal bir mantar ilacı ekleyin. Bitkilerdeki küf sporlarının toprağa yayılması mümkündür, ancak kendinize alan bırakmazsanız bu durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Doğal bir mantar önleyici olarak bitkinizin toprağına elma sirkesi, karbonat veya tarçın serpebilirsiniz.